Köszöntjük
Sajóvelezd község weboldalán!

Sajóvelezd
Polgármesteri Hivatal
Művelődés Háza
TÁJHÁZ
Damasa-szakadék
Óvoda
Gazdasági adatok
 

Település statisztika

Sajóvelezd alapterülete: 2 470 Ha
Lakosság száma: 805 fő (2016)

Kor szerinti megoszlás
0 - 17 éves: 145 fő
18 - 59 éves: 486 fő
60 éven felüli: 174 fő

Infrastruktúra

A településen kiépített: vezetékes ivóvíz, vezetékes gáz, villany, telefon- kábeltelevízió és internet hálózat üzemel.
A község részben aszfaltozott úthálózattal rendelkezik. Hiányoznak a belterületi szilárd burkolatú utak a József Attila, Tomori Pál, Hársas, Szabadság és Táncsics úton.
A kommunális hulladékszállítás központosítottan megoldott.

Gazdaság jellemzői

Sajóvelezden a különböző okok miatt bekövetkezett munkahelyek megszűnése következtében a munkanélküliek száma nagyon magas. / Ózdi üzemek, bányák bezárása, mezőgazdasági üzemek megszűnése stb. /

Jelenleg a munkalehetőség a térségben nagyon korlátozott.
A lakosság átlagjövedelme az országos átlag alatt van.
A jövedelemkiesés egy részét a mezőgazdasági termelésből származó jövedelemmel pótolják. Elsősorban saját szükségletet termelik meg, kisebb mértékben a felesleget piacon értékesítik. Hagyománya van a kertészeti kultúrák termesztésének / zöldségfélék stb /.

A lakosságra az elvándorlás nem jellemző, mely az életkörülmények javításának köszönhető.

Az Önkormányzat a település adottságait, gyönyörű földrajzi fekvését, természeti szépségekben, növény és állatvilágban gazdag értékeit kiaknázva, a falusi turizmus fejlesztésére törekszik, a foglalkoztatási gondok enyhítése, a falu népességmegtartása, illetve a lakosok számának növekedése érdekében.

A település önkormányzata a múlt örökségéből fennmaradt kultúrákból táplálkozva, alkalmazkodva a mai gazdasági fejlődés diktálta követelményrendszerhez, tudatos gazdaságpolitikát folytatva, ha lassan is, de folyamatosan biztosítja a település fejlődését.

likeoljon a facebookon
 
eseménynaptár